Blog

Ontslag met wederzijds goedvinden waar moet ik op letten?

Blog

Het kan natuurlijk altijd gebeuren, het loopt niet (meer) goed tussen werknemer en werkgever. Dit kan na een aantal maanden werken gebeuren of na een jarenlang dienstverband. Als de werkgever met elkaar doorgaan niet meer ziet zitten en om praktische redenen het dienstverband buiten de rechter en het UWV om wenst te beëindigen, dan gebeurt het vaak dat de werkgever de werknemer aanbiedt om ‘met wederzijds goedvinden’ uit elkaar te gaan (een zogeheten ‘Vaststellingsovereenkomst’). Een vaststellingsovereenkomst kan een goede oplossing zijn voor u als werknemer, maar lang niet altijd! Zo is het met name van belangrijk dat afspraken goed op papier komen te staan zodat bijvoorbeeld het recht op WW niet in gevaar komt. Pak dan ook niet zonder deskundige hulp de zaak aan. Hieronder treft u alvast een aantal tips.

1. Laat u niet onder druk zetten! Teken geen overeenkomst/aanbod zonder deze door een arbeidsrechtadvocaat te hebben laten nakijken.

2. Maak u niet druk om de kosten. Meestal kunnen we het zo regelen dat kosten van het juridisch advies voor rekening van de werkgever komen.

3. Neem de tijd om na te denken wat u zelf wilt en belangrijk vindt en zoek uiteraard altijd een advocaat die u vertrouwt!

Als u een dergelijk aanbod als hierboven staat beschreven heeft ontvangen, aarzel dan niet om contact op te nemen met mr Vandervoodt! U kunt ons bereiken op ons telefoonnummer 010-4779288 of per e-mail info@vandervoodt.nl